Két komolyabb hangvételű film, mint a Fekete Hattyú (2x is megnéztem) és a Rekviem egy álomért után kicsit könnyebb vizekre eveztem, egészen egy 1970-ben készült thriller remekéig.  Kicsit sok volt egyszerre a fent említett két dráma és egyáltalán nem akartam tovább agytérfogatom határait tovább húzni. Ezért egy klassz kis ”csemegének” ígérkező könnyed esti filmre gondoltam.

Stephanie (Amber Heard) és Ellie (Odette Yustman) leválva túrázó biciklis társaságuktól megszállnak egy kellemes helynek látszó argentin faluban.  Azonban az átmulatott éjszaka fáradalmait következtében lekésik a buszukat. Az időt túrázással töltik, ahol egy pompás napfénytől barnára sülhető helyen pihengetve összevesznek. Step otthagyja Ellie-t, és mire visszatér, már csak a hűlt helyét találja, a lány váratlanul eltűnt. Barátnője keresése közben megismerkedik Michael-al (Karl Urban), aki meg nem véletlenül tartózkodik ott, mivel ő is keres valakit. Feltűnik még egy rendőr, aki, mint amikor ilyenkor lenni szokott rettentő ”segítőkész” minden amerikai állampolgárnak. Persze megkezdődik a versenyfutás az idővel……

Kezdhetném úgy is a film lazább egymondatos értékelését, hogy láttam már jobbat is.Végül is elment, mert láttam rosszabbat, de az már az abszolút nézhetetlen kategória. Ebben a filben az égvilágon semmi extra nem volt, a fürdőruhás jeleneteken kívül, mert ott legalább azon izgulhattam, hogy csak leveszik már a felsőt! De, nem mondom meg, hogy levették –e, hátha valaki megnézni.

Ez a film egy francia film amerikai újrafeldolgozása, azzal a különbséggel, hogy a lányok nem franciáknál túráznak, hanem dél-Amerikában. A régit nem láttam, nem tudom vele összehasonlítani.

Viszont ebben azért eleve a konfliktust okozó legnagyobb probléma maga, a hülyeség! Mi a …ért, hagyom egyedül a barátnőmet idegen ország kellő közepén egyedül??? Azért mert összevesztünk? Jó, hogy egyből nem lövöm le! Ha egy napig tartózkodom az „istenhátamögött”, még aznap éjjel, nem iszom magam halálra a helyi kocsmában bennszülötteket ingerelve!! Mi van a többi túrázóval? Nekik nem tűnt fel, hogy kevesebben vannak? De még számtalan értelmetlen dolog van, ami kiszúrja a szemünket.  A filmben szinte semmiféle fejtörő nincs, aki látott már hasonló filmet még véletlenül sem lepődik meg a következő jeleneten, hiszen már előre tudjuk, hogy mi lesz. Mitől horror? Annyira kevés véres jelenet van benne, hogy az RTL klub is simán leadhatja vasárnap délutáni főműsor időben.  De nem is kell, hogy legyen benne brutál kaszabolás, csak mondjuk egy kis ötlet, amitől legalább izgulhatunk. A végére különösen értem ezt, mert nem akarom azt a hatalmas poént lelőni, amit a végnek lehet nevezni, de ilyen befejező jelenetet bármelyikünk össze tud szedni. Persze ennek a filmnek azért a végére is kell érnünk! És az a nem semmi. Én egyszer bele is aludtam, ami ennek a filmnek plussz pontot jelentett!

A szereplőkről nem akarok mondani semmi rosszat, mert minek, biztos örülhettek a főszerepnek. Tényleg dekoratív, jó csajok. Talán nagymértékben ennek is köszönhető, hogy megnéztem, különösen a film bemutatója után. Viszont Karl Urban állandó földre nézős, nem beszélős karaktere, olyan semmilyen nem volt.  Rossz. Mintha csak bele akarták volna tenni mindenáron a filmbe, de nem döntötték el, hogy ő kis is lesz valójában. A gonoszokról sem mondok inkább semmit. Vannak, mert kellenek, főleg ilyen jellegű filmben, ha nem lennének viszont, akkor láthattunk volna egy ”jócsajos” természetfilmet.

Mert ami pozitívum magában a filmben, az pedig maga a táj volt. Azt tetszett. Valószínűleg soha nem is jutok el ilyen helyekre, s ezért jó volt nézni.  

A rendezőnek (Marcos Efron) talán az lehet a mentségére mondva, hogy ez volt az első filmje, de nem neki köszönhető, hogy rossz, hanem magának a forgatókönyvnek és az meg ugye visz mindent maga után.

Bőven többet is írtam a kelleténél már erről a műről. Szívből nem merem ajánlani senkinek, de akinek rengeteg ideje van és vágyakozik egzotikus tájakra nézze meg nyugodtam. Talán nem csalódik.

50%

A bejegyzés trackback címe:

https://gonduzo.blog.hu/api/trackback/id/tr482544001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K.Leslee 2011.07.03. 10:46:12

Ajánlom az eredetit 1970-ből, abban sincs semmi extra, viszont az egyik leghangulatosabb film amit valaha láttam.
süti beállítások módosítása